11/06/2015

Where is my zipper?

When I started sewing, there were (and still are) things that I didn't dare to do. And now I have discovered that one of them isn't that difficult.
Toen ik begon met naaien, waren (en zijn) er dingen waar ik niet aan durfde te beginnen. En nu ontdekte ik dat één er van helemaal niet zo erg is.

I am talking about the invisible zipper. I heard a lot of horror stories about it, so I always postponed projects with a zipper and certainly when they had to be invisible.
Ik heb het hier over de blinde rits. Ik hoorde er zoveel horrorverhalen over, dat ik projectjes met een rits en zeker met een blinde rits uitstelde.


Until a certain day on which I followed a workshop at Lizzy L'oiseau to create a skirt WITH an invisible zipper. It was such a relief to see that this horror story wasn't real and that I can do an invisible zipper, even without an invisible zipper foot.
Tot op de dag dat ik een workshop volgde bij Lizzy L'oiseau om een rok te naaien MET een blinde rits. Het was zo'n opluchting dat het blinde rits horror verhaal niet waar was. Het lukte zelfs zonder het speciaal voetje voor een blinde rits.

But have a look for yourself. Do I tell the truth about my invisible zipper?
And what was your sewing horror story?
Maar check zelf even. Vertel ik de waarheid over mijn blinde rits?
En wat is jouw "horror naaiverhaal"? 

PS: I am participating at Stashvember, a initiative from Hanne and Lieke. I am not buying fabric this month!
PS: Ik neem deel aan Stashvember, een initiatief van Hanne en Lieke. Ik ga een ganse maand geen stof kopen!

7 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Bedankt! Ik ben volop een volgend projectje aan het zoeken met rits. :-)

   Verwijderen
 2. Heel mooi gedaan!!

  Ik merk nu vaak dat anderen schrik hebben voor iets waar ik dan niet van wist dat je schrik voor "moest" hebben... zoals een blinde rits, knoopsgaten, werken met tricot. Die onwetendheid heeft me waarschijnlijk geholpen om als beginner die dingen toch gewoon te doen.

  Ik heb vooral een probleem met en schrik van bobbels en dikke lagen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Soms is het inderdaad beter om ergens zonder vooroordelen aan te kunnen beginnen. Maar al die blogs en facebook pagina's zijn zo verslavend. :-)

   Verwijderen
 3. Ziet er goed uit! Nooit gemakkelijk, zo'n eerste keer een nieuwe naaitechniek proberen ;-)
  Superfijn dat je meedoet met #stashvember!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan! Vorige maand per toeval mijn eerste aankoop ooit gebruikt. En voor deze maand heb ik terug iets voor dat allereerste stofje op de planning staan.

   Verwijderen

Your comment is very welcome, so do not hesitate to add yours. Jouw opmerking is van harte welkom, aarzel dus niet om die van jou toe te voegen.